Site icon Halim Hanyaloğlu

HH06 Cevaplar

Soru 1

Doğru cevap: R

Görünüşe bakılırsa deklaranda RV den başlayan 4 ya da 5 koz var. Kritik görünmeyen kağıtlar, A ve ♣R deklaranın elinde ise, en fazla minörlerden birer el daha alabileceksiniz.

Ancak A Doğuda ise, deklaranda muhtemelen 3 parça Karo olacağından, ufukta size Karo çakası görünmekte. Hemen R oynarsınız. Küçük Karo ile devam edersiniz. Doğu As ile alıp Karo oynayınca çakarsınız ve kontratı batırabilmenin tek yolunu bulmuş olursunuz.

+++

 

Soru 2

Doğru cevap: ♠5

Görünüşe göre ARD deklaranda. 9 Puan. Eğer ♣A ortağınızda olsa idi, herhalde bir an önce Ası çıkarmak için Trefl oynardı. Öyle yapmadı Karo oynadı. Dam oynaması Valenin de elinde olduğuna işaret bu durumda elindeki 16 puan belli oldu. Ayrıca ortağın en küçük kağıt olan 3 vermesi, elinde Karoların 3 parça olduğuna işaret. Demek ki, deklaranın toplam 10 eli hazır.

Öyle ise Pikten hemen 4 el alamazsanız kontratı batıramayacaksınız. Rengi bloke etmemek için önce ♠5 oynarsınız. Tahmin ettiğiniz gibi, Batı As ile alınca Pike devam eder ve kontratı batıracak elleri sağlarsınız.

+++

 

Soru 3

Doğru cevap: Kör

Bildiklerinize bakalım. Deklaran da en az 6 parça Pik var ve açara yakın puanı var. Görünmeyen onörler ♠AR ve A. Bunlardan herhangi birinin ortakta olma ihtimali çok düşük. Bu dağılıma göre (6 Pik ve 3 Kör) deklaranın elinde toplam 4 parça minör renk olabilir ki, As ve Rualar rakipte olduğu sürece, buradan el alamazsınız. Bu durumda tek şansınız kozdan bir el alabilmektir. Bu da ancak, ortak çakarak Pik Damını çıkartabilirse mümkün. Bunun için elinizdeki son Körü oynarsınız, dikkatli bir ortak buna çakar ve yerden mecburen Dam konur. Artık Pikten bir el daha alabileceksiniz.

+++

 

Soru 4

Doğru cevap:

Kör As ile alıp ♣2 oynamak

Ne biliyorsunuz?

♦A deklaranda olmalı. Aksi taktirde yerin Karolarını sağlamak için, Köre değil Karoya girmeli idi. Elinizdeki ve yerdeki puanların toplamı 22. Deklaranda minimum 15 olsa, ortağınıza sadece maksimum 3 puan kalıyor. Demek ki, Doğuda As olamaz. R ortakta olabilir mi? Evet olabilir. Ama ortak eli alıp hemen Trefl dönse bile 2 Kör ve 2 Trefl lövesinde kalacaksınız.

Peki ya ♣R ortakta ise! O zaman Treflden 4 el alabilirsiniz. Bu yüzden A ile eli alıp küçük Trefl oynarsınız. Ortağınız da dikkatli biri ise, ilk atağınız olan Piki değil Trefli döner ve kontratı batırırsınız.

+++

 

Soru 5

Doğru cevap: A, A ve 2

Eliniz kontrata kontr atmaya yakın bir el. Ancak ortakta Pik dışında bir değer olmayabilir.

Ortakta RDV den başlayan 7 parça Pik olmalı. Deklaranda da Pik Asın yanı sıra Kozun RDV si olmalı. Tek bilinmeyen ♣R nın durumu. Muhtemelen bu ortakta değil. Zira zonda bu deklarasyona cesaret edebilmesi için, deklaranın eli kuvvetli olmalı. O zaman tek batırma şansı, Doğuda Karonun tek olmasıdır. Hemen Kozu As ile alıp, Karo As ve Karo oynarsınız.

Doğu ikinci Karoya çakar ve Pik Damını oynar. 3. cü Piki oynadığında, deklaran elden büyük çakmak zorundadır ve sizin T terfi eder. Elinizdeki T kontratı batıracak löve haline gelir.

+++

 

Referans

Puanları Sayma (1)

Puanları Sayma (2)

Puanları Sayma (3)

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla