Site icon Halim Hanyaloğlu

Eddie Kantar’dan Kısa Tavsiyeler -1

Isınma

  1. Hiç bir zaman ama hiç bir zaman bir ortak ile oynadığınızı unutmayın! Özellikle sizin sahip olduğunuz ama ortağınızın bilmediği bir durum olduğunda, ortağınızın gözü ile durumun ne olduğunu kavramaya çalışın.
  2. Eğer deklarasyonu hatırlamıyorsanız, iyi defans yapamazsınız.
  3. Eğer, rakibin sistemini bilmiyorsanız, iyi defans yapamazsınız.
  4. Çıkan kağıtları, özellikle küçük olanları saymazsanız, iyi defans yapamazsınız.
  5. Çıkan kağıtların puanlarını saymazsanız, iyi defans yapamazsınız.
  6. Eğer doğru defans sinyalleri vermezseniz, ortağınız iyi defans yapamaz.
  7. Defansta iken, aklınızda tek bir hedef olsun; KONTRATI BATIRMAK.
  8. Eğer bir oyuncu deklarasyon sırasında kararsızlık geçirip düşünüyor ise, elinde bir problem var demektir. Bu kararsızlığı oyun sırasında kullanmak üzere aklınızda tutun.
  9. Oyun sırasında defans olarak, kontratı batırabilmek için kaç ele daha ihtiyacınız olduğunu hep aklınızda bulundurun.
  10. Atak kartınızı dikkatli seçin. Kontratın kaderi çoğunlukla bir karta bağlıdır. Deklarasyonu rehberiniz olarak kullanın.
  11. Ortağınız ile ataklar ve sinyaller konusunda anlaşmış olduğunuzdan emin olun.
  12. Masada suç işlemeyin. Sizin ya da (size göre çoğunlukla) ortağın bir hatası olduğunda kontrolünüzü kaybetmeyin. Bir çok kontrat bir hataya (nadiren iki hataya) rağmen  batırılabilir.
  13. Eğer ortağınız iyi bir oyun oynadı ise, ona oyununu takdir ettiğinizi söyleyin.
  14. Deklaranın oyun hızı, deklaranın problemleri konusunda fikir verebilir. 4-3 koz ile oynuyor ise, çoğunlukla oyunu yavaşlayacaktır.
  15. Eğer kontratı batırmak için, eşit şansta iki ihtimalli oyun var ise, basit oyunu tercih edin.
  16. Eğer doğru defansı buldu iseniz, hemen defansın kontrolünü elinize alın. Eğer ortağa ihtiyacınız gerekmiyor ise, boşuna ortağınıza baskı yüklemeyin.
  17. Ortağınızın beceri seviyesini, her zaman aklınızda bulundurun.
  18. Ortağınız ne kadar iyi bir oyuncu ise, oyundaki sinyalleri de o kadar iyi olacaktır.
  19. Elinizdeki tek ve çift parçaları, kağıtların ortasında tutun. Bazı oyuncular kartın nereden çıktığını izler.
  20. Olmayan ya da çok düşük ihtimalli tehlikelere karşı tedbir almak için çabalamayın. Sadece, deklarasyon ve oyun sırasında ortaya çıkanlara karşı tedbir almaya çalışın.
  21. Eğer deklaran olarak eşdeğer iki karttan biri ile eli almanız söz konusu ise, her zaman büyük olan ile almaya bakın. Bunun tek istisnası, Sanzatu kontratı oynarken, elinizde As ve Rua varken, Rua ile eli alın. Çünkü Asınız tek olsa idi muhtemelen boşlamanız gerekecekti. Defansa bu bilgiyi vermeyin.
  22. Deklaran olarak elinizde bitişik onörler var iken, eğer onörünüzün büyütülmesini istiyorsanız büyüğünü, onörünüzün büyütülmesini istemiyorsanız küçüğünü oynayın.
  23. Eğer size bir ele mal olmayacaksa, elinizde olduğu bilinen kağıdı oynayın. Örneğin, elinizde Rua ve Vale varken, solunuz Dam oynadı. Yerdekiler küçük kağıt.  Sağınız Ası koydu ise, mutlaka Ruayı verin. Zaten rakipler Ruanın sizde olduğunu anladı!
  24. Eğer renginizi sağlayamıyorsanız, daha pasif defans yapın. Renginizi sağlayabiliyorsanız daha agresif olun. Bu tavsiyeyi tekrar okuyun!
  25. Ortağa atak gösterebilmek için, artifisyel deklarasyonlara kontur atmaya hazırlıklı olun. Ancak düşük seviyede atılacak konturlar, o renkte uzunluk (5/6 parça) ve onörler (3+) gerektirir. Yüksek seviyede ise, rengin uzunluğundan çok onörler önemlidir. (Örneğin RDx gibi)
  26. Deklaran iken defansın sinyallerinin anlamlı olup olmadığını anlamaya çalışın.
  27. Deklarasyonu, oyundaki en iyi arkadaşınız kabul edin.
  28. Ortağın ya da sizin okuduğunuz renkte, defans olarak As Ruadan, Ruayı çıkabilirsiniz. Diğer renklerde ise önce As sonra Rua beklenir. Ancak 5 ya da daha üstü kontratlara karşı Rua olmadan da As atağı olabilir.
  29. Sinyal için eşdeğer kartların en büyüğünü kullanın. A987 den 9 u verin. 8 i verirseniz, ortak 9lunun sizde olmadığını düşünecektir.
  30. Ortağınız ilk atağı yaptı ise, zamanınızı kullanın ve yeri gördükten sonra defansınızı planlayın.

+++

 

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla