Site icon Halim Hanyaloğlu

8.th European Open

Briç bilgilerini, diğer usta Briçciler ile kıyaslamak için Test fırsatı elinize geldi. Lütfen çalışmaya başlamadan önce, mutlaka bir önceki yazımda ki uyarıları dikkate alınız!

Masaüstü Turnuvamız, 2017 Haziran ayında İtalya da yapılan 8. ci Avrupa Açık Turnuvasının, “Karışık İkili Takım” maçlarının ilk 2 gününden. Toplam 100 board var. http://db.eurobridge.org/repository/competitions/17montecatini/microsite/Asp/RoundTeams.asp?qtournid=1400&qroundno=10

Bu turnuvada, Berk Başaran, Can Berktaş, Şükriye Merze ve Ümran Semerci den oluşan Semerci Takımı çok başarılı bir şekilde 2. nci gün sonunda 114 takım arasından 13. cü sırada son 16 ya kalmayı başarmıştı. Ancak, biraz da talihsizlikle, çeyrek final öncesi tüm turnuva boyunca hiç bir maçını kaybetmeyen şampiyon takım ile eşleşip elendi. Ben de bu çalışmayı, İkili ya da Tekli çalışmalarınızda şampiyon çıkan takımın NS yönünde siz oturuyormuşsunuz gibi  düzenledim. Şampiyon takımın NS üyeleri hangi rakip ile karşılaştı ise, siz de aynı oyuncular ile karşılaşacaksınız. Yani onların Deklere Seviyelerini de dikkate almanız gerekecek. Eğer oyunda ulaştıkları konuşma seviyesi sizi aşıyor ise, defansta kalacaksınız.

Eller; North, East, South, West PDF dosyalarında. All dosyasında dört elin hepsi bir arada.

Kıyaslama yapılacak sonuçlar; Results PDF dosyasında.

Elleri BBO programı ile, canlı yayınlanmış masadan izlemek için LIN dosyasını aşağıdaki adresten indirmeniz gerekli.

Bridge Solver yardımı ile, kendi başınıza oynamak için PBN dosyasını aşağıdaki adresten indirmeniz gerekli.

Double Dummy Analizi size, en mükemmel savunmaya karşı ya da sizin en mükemmel savunma yapmanız halinde yapılabilecek el sayısını söyleyecek. Yani Süper oyunculara karşısınız. Ancak iyi tarafından bakarsanız, sizin de eli hatasız oynayacağınızı varsayıyoruz. Burada dürüst olmanız gereken çok önemli bir husus var! Eğer Double Dummy Analizi, sizin tarafınızdan oynanabilecek kontrat en fazla 1NT olur diyor ise, sakın masalardaki sonuçlara bakıp ben 3NT demiştim, Top skor alan da 3NT +1 ile yapmış, öyle ise ben haneme bunu yazarım demeyin! Sizin hak ettiğiniz skor, 2 el batmış kontratın skor karşılığıdır. Bir diğer dikkate almanızda yarar olan husus, Double Dummy analizi çok idealize bir durumdur. Örneğin; analiz sonucunu şöyle çıkarmış olabilir; Defans Rx den Rua ile başlar (hiç önerilmeyen ve de elde bunu destekleyecek veri yokken kolay kolay hiç bir oyuncunun oynamayacağı bir durum). İkinci tur ortak As ile alır ve üçüncü el çakarak defans toplam 3 el alır diye sonuç vermiş olabilir. Bu yüzden masada oynanmış ellerin sonuç tablosu ile kıyaslayın. Eğer hiç bir masada, o rengin kontratı oynanırken, Defans 3 el alamamış ise, çoğunluğun oynadığı skoru hanenize yazın. Ancak bir masada bile bu tür defans yapılmış ise, Double Dummy nin önerdiği neticeyi kabul edin. İşi daha da gerçekçi yapmak isterseniz, 2 veya daha fazla batmış kontratlarınızı konturlu oynanmış gibi puanlayabilirsiniz. Karışık durumlarda muhakemenizi kullanıp, hangi skor durumunuza en uygundur kararını size bırakıyorum. Sonuçları, kabaca ikili turnuva mantığına göre çevirmek isterseniz, sonuçları MP e aktardım. (Sağ sütunda göreceksiniz. Kabaca dememin nedeni, Takım turnuvası mantığı ile İkili turnuvası mantığı ile oynamanın çok farklı olması ve takım sayısını 114 de sabit tutmam.)

Ekte paylaştığım dosyaları farklı amaçlar için kullanabilirsiniz.

  1. Dörtlü Takım Çalışması yapıyorsanız. Kuzey, Doğu, Güney ve Batı ellerinin PDF dosyalarını basarak (ya da akıllı cep telefonundan/ tabletten okuyarak) başlayabilirsiniz. Kararlaştırılan kontratı bir kenara not ediyorsunuz. Çıkan sonucu, Results dosyasındaki sonuçlar ile kıyaslıyorsunuz. NS tarafında oturanlar, diğer odadaki arkadaşlarının skoru olarak EW sonuçlarını ekler, karşı takımda aynısını yapar. Fark IMP olarak hesaplanır.
  2. Ortağınız ile bu çalışmayı yapıyorsanız, her şey yukarıdaki gibi. Sadece siz NS ortaklığını oynuyorsunuz. Diğer odadaki EW ekip üyelerinin sonucunu kendi skorunuza ekliyorsunuz. Farkı IMP e transfer ediyorsunuz. Ayrıca alt satırda gerçek NS masasında oynanan sonucu ile kendinizi kıyaslama imkanı bulacaksınız. Masada rakiplerin varmış oldukları deklarasyon seviyesine dikkat!
  3. Çalışmayı kendi başınıza yapıyorsanız, ben ne söylerdim, ortağım ne söylerdi diye düşünüyorsunuz, rakiplerin masada geldikleri kontrat seviyesini de dikkate alarak kararlaştırılan kontrata bakıyorsunuz. Skora aktarıyorsunuz. Her iki ele de bakacağınız için kendinize dürüst olmanızı öneririm! Arzu ederseniz, şimdi bu kontratı “Bridge Solver” ile de oynayabilirsiniz. Bakalım oyununuz konuşmalarınız kadar iyi mi!

Toplam Skorunuzu IMP olarak diğerleri ile kıyaslamanız için;

“20. Sıradaki          70”

“40. Sıradaki          42”

“60. Sıradaki            4”

“80. Sıradaki         -39”

İyi çalışmalar.

Halim Hanyaloğlu

Turnuvanın İlk Gün Dosyaları:

Mixed01North – Mixed01East – Mixed01South – Mixed01WestMixed01All

ResultsMixed01

Mixed01.lin – Mixed01.pbn

Mixed02North – Mixed02East – Mixed02South – Mixed02West – Mixed02All

ResultsMixed02

Mixed02.linMixed02.pbn

Mixed03North – Mixed03East – Mixed03South – Mixed03West – Mixed03West

ResultsMixed03

Mixed03.linMixed03.pbn

Mixed04North – Mixed04East – Mixed04South – Mixed04West – Mixed04All

ResultsMixed04

Mixed04.lin Mixed04.pbn

Mixed05North – Mixed05East – Mixed05South – Mixed05West – Mixed05All

ResultsMixed05

Mixed05.lin Mixed05.pbn

Turnuvanın İkinci Gün Dosyaları:

Mixed06North – Mixed06East – Mixed06South – Mixed06West – Mixed06All

ResultsMixed06

Mixed06.lin Mixed06.pbn

Mixed07North – Mixed07East – Mixed07South – Mixed07West – Mixed07All

ResultsMixed07

Mixed07.linMixed07.pbn

 

Mixed08North – Mixed08East – Mixed08South – Mixed08West – Mixed08All

ResultsMixed08

Mixed08.linMixed08.pbn

 

Mixed09North – Mixed09East – Mixed09South – Mixed09West – Mixed09All

ResultsMixed09

Mixed09.linMixed09.pbn

 

Mixed10North – Mixed10East – Mixed10South – Mixed10West –Mixed10All

ResultsMixed10

Mixed10.linMixed10.pbn

 

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla